Ν.Τραμπ προς Ιράν για επιθέσεις σε ARAMCO: «Είμαστε έτοιμοι κι οπλισμένοι»

Ν.Τραμπ προς Ιράν για επιθέσεις σε ARAMCO: «Είμαστε έτοιμοι κι οπλισμένοι»

Ο Ν.Τραμπ απείλησε για πρώτη φορά με στρατιωτική επέμβαση το Ιράν για την επίθεση με drones στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο καθώς η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται κατακόρυφα από το πρωί της Δευτέρας κατά 10% όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη, αλλά οι ΗΠΑ θεωρούν ότι την τεχνογνωσία και την καθοδήγηση την πρόσφερε το Ιράν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twittter άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσινγκτον γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση και θα προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες.

«Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ποιος είναι ο δράστης και είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι ανάλογα με την τελική επιβεβαίωση αλλά περιμένουμε να μας ενημερώσει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για το ποιος πιστεύουν αυτοί ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης και με ποιους όρους πρέπει να προχωρήσουμε» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ αφήνει υπόνοιες για πιθανό στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1173368423381962752

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.