ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ιδρύει νέο κόμμα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ιδρύει νέο κόμμα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) επειδή θέλει να ιδρύσει μια νέα κεντρώα δύναμη στη χώρα, όμως υποστήριξε πως η κίνησή του δεν θα εξασθενίσει τη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της νέας δύναμης θα δημιουργηθεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα la Repubblica.

«Αυτό θα είναι καλό για όλους», δήλωσε προσθέτοντας ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση «να επεκτείνει πιθανόν την κοινοβουλευτική στήριξή της».

Ο Ρέντσι, ο οποίος ηγήθηκε από το 2014 έως το 2016 μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης, είναι τώρα γερουσιαστής και μέλος του PD.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρέντσι είχε οργανικό ρόλο στη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού η ακροδεξιά Λέγκα αποχώρησε από την προηγούμενη συμμαχία της με το Κίνημα 5 Αστέρων με την ελπίδα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.