Εκλογές Ισραήλ: Μέχρι τελευταία ψήφο θα περιμένουν οι Μ. Νετανιάχου και Μ. Γκαντς για να μάθουν ποιος κέρδισε

Εκλογές Ισραήλ: Μέχρι τελευταία ψήφο θα περιμένουν οι Μ. Νετανιάχου και Μ. Γκαντς για να μάθουν ποιος κέρδισε

Μέχρι τελευταία ψήφο φαίνεται πως θα περιμένουν οι Μπενιαμίν Νετανιάχου και Μπένι Γκαντς για να μάθουν ποιο από τα δύο κόμματά τους κέρδισε τις εκλογές στο Ισραήλ.

Τα exit polls έδωσαν ένα ισχνό προβάδισμα του Γκαντς, με το «Μπλε και λευκό» να συγκεντρώνει από 32 ως 32 έδρες και το Λίκουντ του Νετανιάχου από 31 ως 33. Κανείς δεν νοιώθει σίγουρος για το αν θα κερδίσει τις εκλογές και ο Γκαντς στις πρώτες του δηλώσεις, απέφυγε περίτεχνα να πει αν θεωρεί ότι κέρδισε ή όχι.Ωστόσο, τόνισε πως θα δουλέψει ώστε να έχει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σχολίασε πως το κόμμα του πέτυχε την αποστολή του.

«Θα περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα, αλλά όπως έχουν τα πράγματα, εκπληρώσαμε την αποστολή μας. Ο Νετανιάχου δεν πέτυχε την δική του αποστολή», είπε από το Τελ Αβίβ.

Στο ίδιο μήκος οι δηλώσεις Νετανιάχου
Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε τον σχηματισμό μιας «ισχυρής σιωνιστικής κυβέρνησης» μετά τις βουλευτικές εκλογές που τον φέρνουν δίπλα-δίπλα με τον αντίπαλό του Μπένι Γκάντς.

«Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής σιωνιστικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Νετανιάχου, αποκλείοντας τη συμμετοχή «αραβικών αντι-σιωνιστικών κομμάτων» σε αυτές τις συνομιλίες. Ο αρχηγός του κόμματος Λικούντ δεν αναγνώρισε την ήττα του, ούτε κήρυξε την νίκη στις εκλογές, αναφέροντας πως θα περιμένει τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών στο Ισραήλ, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο αρχηγός των δεξιών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει 8 με 10 έδρες και πιθανολογούν πως θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή. Οπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στη χώρα, η προσέλευση του κόσμου στη κάλπη, έφτασε το 69,4%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.