Μπένι Γκαντς: Απέρριψε την πρόταση του Μ. Νετανιάχου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Μπένι Γκαντς: Απέρριψε την πρόταση του Μ. Νετανιάχου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Μπορεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο αντίπαλός του Μπένι Γκαντς να βλέπουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως λύση στο νέο πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε στο Ισραήλ μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα λίγων μηνών, αλλά διαφωνούν στο ποιος θα έχει τα ηνία της.

Ο πρώην στρατηγός απέρριψε την πρόταση του απερχόμενου πρωθυπουργού με τον Μοσέ Γιαλόν, ένα από τα βασικά στελέχη του κεντρώου κόμματος του Γκαντς να διαμηνύει: «δεν θα μετάσχουμε σε συνασπισμό υπό τον Νετανιάχου». Αντίθετα ο Γκαντς εξέφρασε την επιθυμία να γίνει αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ. «Όταν θέλεις να φτιάξεις κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν προσέρχεσαι στις διαπραγματεύσεις με κόλπα», είπε. «Οι Ισραηλινοί θέλουν μια κυβέρνηση ενότητας (…). Θα σχηματίσω μια ευρεία φιλελεύθερη κυβέρνηση ενότητας με εμένα επικεφαλής», πρόσθεσε ο αρχηγός του κόμματος «Μπλε-Λευκό».

Θετικός σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ο πρόεδρος του Ισραήλ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν, καλωσόρισε την πρόταση Νετανιάχου για τον σχηματισμό ενός ευρέος συνασπισμού με τον κεντρώο αντίπαλό του. Αν και δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της Τρίτης, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ το κόμμα του Γκαντς εξασφαλίζει 33 από τις 120 έδρες της Κνεσέτ και το Λικούντ του Νετανιάχου δύο λιγότερες. Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ο Ριβλίν θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή προτού επιλέξει σε ποιον θα αναθέσει την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.