Αίγυπτος: Επίθεση με μολότοφ και πέτρες κατά του Προεδρικού Μεγάρου στο Κάιρο

Αίγυπτος: Επίθεση με μολότοφ και πέτρες κατά του Προεδρικού Μεγάρου στο Κάιρο

Χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν σήμερα σε πόλεις ολόκληρης της Αιγύπτου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Στο Κάιρο, μερικές εκατοντάδες αποσπάστηκαν από το κυρίως σώμα διαδήλωσης και εκσφενδόνισαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου του Προεδρικού Μεγάρου.

Οι τραυματίες από τις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας έφτασαν τουλάχιστον τους 45, σύμφωνα με ιατρικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, τραυματίστηκαν και δύο αξιωματικοί και τρεις οπλίτες της προεδρικής φρουράς.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες, ξέσπασαν με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από την εξέγερση κατά του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές καταγγέλλουν τον πρόεδρο της Αιγύπτου για μονοπώληση της εξουσίας και προδοσία των ιδανικών της «επανάστασης του Ιανουαρίου».

Ο βασικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται μεταξύ άλλων και ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα κείμενο «καταδίκης της βίας», χωρίς ωστόσο να αναλάβει δέσμευση να σταματήσει να καλεί σε διαδηλώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.