Μάικ Πομπέο: Συνεργασία με Κύπρο για την σταθερότητα στην Μεσόγειο – «Τιμή μου να λαμβάνω μέρος στους εορτασμούς»

Μάικ Πομπέο: Συνεργασία με Κύπρο για την σταθερότητα στην Μεσόγειο – «Τιμή μου να λαμβάνω μέρος στους εορτασμούς»

Τα συγχαρητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης προς τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με την ευκαιρία της 59ης επετείου της Ανεξαρτησίας της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό.

«Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά για να διευρύνουν τους εμπορικούς δεσμούς, να αναπτύξουν φυσικούς πόρους, να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, να βελτιώσουν την ασφάλεια στη θάλασσα και να προωθήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο κ. Πομπέο επαναλαμβάνει την αμερικανική θέση, ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο επίτευγμα είναι η καλύτερη ευκαιρία για το λαό της Κύπρου να έχει διαρκή ειρήνη».

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρπερ, συνεχάρη την Κύπρο για την 59η επέτειο της ανεξαρτησίας της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Τιμή μου να λαμβάνω μέρος στους σημερινούς εορτασμούς”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.