Daily Mail: Πιθανή παράταση για Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου ανεξάρτητα αν υπάρξει συμφωνία ή όχι

Daily Mail: Πιθανή παράταση για Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου ανεξάρτητα αν υπάρξει συμφωνία ή όχι

Σύμφωνα με την Daily Mail, ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία για το Brexit, το πιθανότερο είναι ότι θα δωθεί παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Μέλος της γερμανικής κυβέρνησης (δεν κατονομάστηκε) δήλωσε πως υπάρχουν ορισμένα τεχνικά θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία. Και είπε πως ίσως χρειαστεί να πάρει παράταση η έξοδος ως την 1η Ιανουαρίου. «Είτε έχουμε συμφωνία, είτε όχι, η Βρετανία θα χρειαστεί παράταση για την έξοδο», είπε Γερμανός διπλωμάτης

Ακόμη ωστόσο, υπάρχουν κάποια «κενά» που πρέπει να καλυφθούν ώστε να γίνει πραγματικότητα η συμφωνία, όπως τονίζουν στελέχη DUP, με το Bloomberg και την Guardian να αναφέρουν πως σήμερα το πρωί, πιθανότατα θα δημοσιευτεί ένα προσχέδιο της συμφωνίας. Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο, ώστε να ενημερώσει τα στελέχη της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Ενα άλλο μέλος της ΕΕ που δεν κατονομάστηκε, αναφέρει πως υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία πως έστω την τελευταία στιγμή θα επιτευχθεί συμφωνία, αλλά αντιπρόσωπος της Γαλλικής κυβέρνησης σχολίασε πως πρέπει να είναι όλοι «υπερβολικά συγκρατημένοι» για το ενδεχόμενο αυτό. Αυτό που τονίζεται από τα ΜΜΕ της Βρετανίας ωστόσο, είναι οι υποχωρήσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Τζόνσον, ο οποίος ως τώρα ήταν αμετακίνητος, καθώς τόνιζε κάθε φορά πως το Brexit θα γινόταν με συμφωνία ή χωρίς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εχουμε κάνει προόδους, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος να διανύσουμε. Είχαμε καλή πρόοδο, αλλά όλα μπορούν να διαλύσουν σε μια στιγμή», τόνισε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, που περιμένει να γίνει το deal και η αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.