ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανικός Τύπος: Παίζει «δυνατά» το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Βρετανικός Τύπος: Παίζει «δυνατά» το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Πρόωρες εκλογές «βλέπουν» τα εγκυρότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πίσω από τις ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία και μετά τη φαρσοκωμωδία που έζησε ο Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων. Παρόλο που το νομικό πλαίσιο της συμφωνίας εγκρίθηκε, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχασε το στοίχημα καθώς απορρίφθηκε η πρόταση για αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου.

Μέχρι πρότινος ο Τζόνσον ξεκαθάριζε πως η έξοδος θα γίνει στο τέλος του μήνα, αποκλείοντας έτσι το σενάριο της παράτασης.

«Η πολιτική μας παραμένει πως δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή» δήλωσε και πάλι μετά το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών ο Βρετανός πρωθυπουργός. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντως, εξετάζεται ήδη το σενάριο παράτασης του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουάριου του 2020.

Αυτόματα το ερώτημα που εγείρεται είναι ένα: Πώς θα πετύχει ο Τζόνσον τον σκοπό του για έξοδο στις 31 Οκτωβρίου;

Ο Guardian επιλέγει να δώσει την εξής απάντηση: Η Ντάουνινγκ Στριτ προωθεί ολοένα και περισσότερο το σενάριο πρόωρων εκλογών. Ασαφής παραμένει, όμως, η στάση των Εργατικών, επισημαίνεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Μετά το πέρας και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο Τζόνσον δήλωσε πως η κυβέρνηση αναστέλλει την εξέταση της συμφωνίας για το Brexit, έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει αν θα προσφέρει μια παράταση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

«Η ΕΕ πρέπει τώρα να αποφασίσει πώς θα απαντήσει στο αίτημα του Κοινοβουλίου για μια αναβολή» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ρίχνοντας το μπαλάκι στις Βρυξέλλες.

«Θα μιλήσω στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις προθέσεις μας. Μέχρι να καταλήξουν σε μια απόφαση, θα παύσω αυτό το νομοσχέδιο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, η πολιτική μας παραμένει πως δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.