ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΟΗΕ: «Τους 70.000 προσεγγίζουν οι νεκροί στη Συρία»

ΟΗΕ: «Τους 70.000 προσεγγίζουν οι νεκροί στη Συρία»

  Τις 70.000 προσεγγίζει ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από την έναρξη των εχθροπραξιών του εμφυλίου πολέμου, σύμφωνα με την ύπατη αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νάβι Πιλάι.

  Πρόκειται για αύξηση του αριθμού των θυμάτων κατά 10.000 από την αρχή του έτους.

  Η κ. Πιλάι, κάλεσε το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναφέρει τη Συρία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να στείλει μήνυμα και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης ότι θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις για τις πράξεις τους.

  Η ύπατη αρμοστής αναφέρθηκε και στην αδυναμία συναίνεσης σε ό,τι αφορά το συριακό μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων στον ΟΗΕ, γεγονός του οποίου τις συνέπειες «πληρώνουν οι άμαχοι ανεξαρτήτως πλευράς την οποία υποστηρίζουν».

  «Θα κριθούμε για την τραγωδία η οποία ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νάβι Πιλάι.

  Θεωρείται πάντως απίθανο οι δυνάμεις του Συμβουλίου Ασφαλείας να παραπέμψουν το ζήτημα της Συρίας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, καθώς το τελευταίο δεν αποτελεί καν σώμα των Ηνωμένων Εθνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.