ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Τζον Κέρυ ζητά έντονη απάντηση στις πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Ο Τζον Κέρυ ζητά έντονη απάντηση στις πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρυ, προέτρεψε την διεθνή κοινότητα να δώσει μια ισχυρή και αξιόπιστη απάντηση στις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

 Ο κ. Κέρυ είπε σε δημοσιογράφους στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, την Τετάρτη, ότι είναι σημαντικό οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να είναι αξιόπιστες όσον αφορά τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων. Ο κ. Κέρυ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Νασέρ Τζουντέχ.

 Όπως τόνισε είναι ανεπίτρεπτο για την Βόρεια Κορέα να προχωρά σε τέτοιου είδους «ανεύθυνες προσπάθειες» ενώ το ίδιο ισχύει και για το Ιράν. Σύμφωνα με τον κ. Κέρυ, η απάντηση που θα δοθεί στην Βόρεια Κορέα θα επηρεάσει τις προσπάθειες και άλλων χωρών που επιδιώκουν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.

 Στο Πεντάγωνο, ο απερχόμενος Υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, χαρακτήρισε τις ενέργειες της Βορείου Κορέας προβοκατόρικες και τόνισε ότι απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ.

 Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε την τρίτη της πυρηνική δοκιμή την Τρίτη και ανέφερε ότι η δοκιμή αυτή ήταν απάντηση στην «εχθρική στάση» των ΗΠΑ, οι οποίες πίεσαν για την επιβολή κυρώσεων στην κομμουνιστική χώρα εξαιτίας του απαγορευμένου οπλικού της προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.