Παγκόσμια ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ

Παγκόσμια ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ

Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΟΑΣΕ με σημερινή τους κοινή ανακοίνωση εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, κάνοντας λόγο για ανάγκη άμεσων μέτρων για την άρση του αδιεξόδου.

«Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Χρειάζονται επείγοντα μέτρα για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου μετά τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου. Παροτρύνουμε όλες τις πλευρές να ενδυναμώσουν για τον σκοπό αυτό τον πολιτικό διάλογο, να επικεντρωθούν στις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας και να θέσουν ως προτεραιότητα τα μέγιστα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πολιτικό κλίμα στα Σκόπια είναι έκρυθμο, με τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης να μην συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές (διαβάστε σχετικά εδώ) και ειδικά μετά τα επεισόδια στη Βουλή στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο, η κατάσταση να παραμένει τεταμένη.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υπό τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Μαρτίου, ενώ οι 42 βουλευτές του συνασπισμού αυτού θα παραιτηθούν ομαδικά.

Η αντιπολίτευση υπό το SDSM είχε θέσει ως όρο για να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές, τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, αίτημα το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.