ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Bρετανία: Ο Τζον Μέιτζορ υπέρ του δημοψηφίσματος αλλά και της Ε.Ε.

Bρετανία: Ο Τζον Μέιτζορ υπέρ του δημοψηφίσματος αλλά και της Ε.Ε.

  Στην μεγάλη του ομιλία με αντικείμενο το δημοψήφισμα για (πιθανή) έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας John Major τάχθηκε στο πλευρό του David Cameron, παίρνοντας ωστόσο έμμεση αλλά σαφή θέση υπέρ της παραμονής.

  Στην αρχή του λόγου του ξεκαθάρισε ότι δεν κατατάσσει τον εαυτό του ούτε στους οπαδούς της Ευρώπης ούτε στους ευρωσκεπτικιστές.

  Από όσα είπε πάντως, όπως σχολίασαν οι αναλυτές, προέκυψε μάλλον το πρώτο. Κι αυτό γιατί τόνισε ιδιαίτερα τα οφέλη της βρετανικής οικονομίας από την συμμετοχή της χώρας στην ενιαία αγορά, θυμίζοντας ότι εξάγει περισσότερα εμπορεύματα στο κρατίδιο της Βεστφαλίας από ό,τι στην Ινδία και αντίστοιχα στη Γαλλία και τη Γερμανία σε σύγκριση με ολόκληρη την Κοινοπολιτεία.

  Παρόλα αυτά, συμφώνησε με την ιδέα του νυν Βρετανού Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το επιχείρημα όμως ότι έτσι, όπως θεωρεί, τα άκρα θα μπουν στο περιθώριο.  Ως κομμάτι αυτών των «άκρων» φωτογράφισε και μέλη του ίδιου του συντηρητικού κόμματος, που δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο από μια «Brexit». Στη θέση τέτοιων ριζικών αποφάσεων ο John Major αντιπροτείνει την διαπραγμάτευση μιας αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, μια μεταβολή, όπως ανέφερε, του status quo της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Η μετακόμιση της Βρετανίας στη θέση του οδηγού της Ευρώπης, πιστεύει, θα άλλαζε και την γνώμη των πολιτών της χώρας ως προς την χρησιμότητα της συμμετοχής της στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

  Τέλος, ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι μια Ε.Ε. δίχως την χώρα του θα μπορούσε να κινηθεί προς την κατεύθυνση του προστατευτισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.