ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισπανία: Πτώση για τους σοσιαλιστές – Διπλασίασε τη δύναμή του το δεξιό VOX

Ισπανία: Πτώση για τους σοσιαλιστές – Διπλασίασε τη δύναμή του το δεξιό VOX

Χωρίς εκπλήξεις αναμένονται τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών στην Ισπανία.

Ήδη, σύμφωνα με το exit poll που δημοσίευσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) κερδίζει τις περισσότερες έδρες στη βουλή, όχι όμως την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, το PSOE όχι μόνο φαίνεται να απέχει από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 176 εδρών, αλλά συγκεντρώνει και λιγότερες από τις 123 έδρες που είχε εξασφαλίσει στις εκλογές του Απριλίου (114-119).

Πιο ισχυρό απεναντίας – και σαφώς ωφελημένο από την κρίση της Καταλονίας – εμφανίζεται το δεξιό κόμμα Vox, το οποίο εξασφαλίζει 56-59 έδρες, διπλάσιες από τις έδρες που εξασφάλισε τον Απρίλιο (24), ενώ το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με 85-90 έδρες, καταγράφοντας άνοδο από τις 66 των προηγούμενων εκλογών.

Οι Podemos προβλέπεται να λάβουν 30-34 έδρες, καταγράφοντας πτώση από τις 42 του Απριλίου. Ομοίως και οι Ciudadanos, οι οποίοι είχαν 57 έδρες στις εκλογές του Απριλίου και σήμερα δεν φαίνεται να εξασφαλίζουν περισσότερες από 14-15 έδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απογοήτευση και η απάθεια φαίνεται πως είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής κάλπης στην Ισπανία, τέταρτης κατά σειρά σε διάστημα τεσσάρων ετών. Η μειωμένη συμμετοχή συγκριτικά με τις εκλογές του περασμένου Απριλίου επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δίχως συγκλονιστικού απροόπτου, ούτε αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα δώσει την πολιτική λύση που τόσο έχει ανάγκη η Ισπανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.