ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σαουδική Αραβία: Εξτρεμισμός ο φεμινισμός, ο αθεϊσμός και η ομοφυλοφιλία

Σαουδική Αραβία: Εξτρεμισμός  ο φεμινισμός, ο αθεϊσμός και η ομοφυλοφιλία

Ένα διαφημιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας κατατάσσει τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία και τον αθεϊσμό μεταξύ των εξτρεμιστικών ιδεών, ακόμα κι αν το συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο επιδιώκει να προωθήσει την ανεκτικότητα και να προσελκύσει ξένους.

Το κλιπ κινουμένων σχεδίων, που αναρτήθηκε στο Twitter το Σαββατοκύριακο, από έναν επαληθευμένο λογαριασμό της Κρατικής Προεδρίας Ασφαλείας αναφέρει ότι «όλες οι μορφές εξτρεμισμού και διαστροφής είναι απαράδεκτες».

Στο βίντεο καταγράφονται αυτές οι ιδέες δίπλα στο τακφίρ (την ισλαμιστική πρακτική του να χαρακτηρίζονται οι πιστοί άλλων σχολών του Ισλάμ άπιστοι).

«Μην ξεχνάτε ότι η υπερβολή σε ο,τιδήποτε και εις βάρος της πατρίδας θεωρείται εξτρεμισμός» ακούγεται να λέει ο εκφωνητής του βίντεο.

Στο πλαίσιο των σχεδίων του Ριάντ προς μια πιο ανοικτή κοινωνία και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προέταξε μια πιο μετριοπαθή μορφή του Ισλάμ.

Επιπλέον, χαλάρωσε τους κοινωνικούς περιορισμούς και εγκαινίασε την έκδοση τουριστικής βίζας, ενώ, την ώρα που η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των 20 τον επόμενο χρόνο, το Ριάντ έδειξε να υποχωρεί σε κάποιο βαθμό στο σύστημα κηδεμονίας που ορίζει σε κάθε γυναίκα έναν άνδρα συγγενή, προκειμένου να εγκρίνει τις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή της.

Εντούτοις, περισσότερες από 10 ακτιβίστριες στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών τέθηκαν υπό κράτηση εβδομάδες πριν από την άρση της απαγόρευσης του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν. Ακτιβιστές και διπλωμάτες είδαν σε αυτό ένα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να συμβούν μονάχα έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Από την άλλη, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός είναι παράνομοι εδώ και χρόνια και τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.