Ο Ντ.Τραμπ θα υπογράψει το νομοσχέδιο για το Χονγκ Κονγκ – «Ναυάγησε» η εμπορική συμφωνία με Κίνα

Ο Ντ.Τραμπ θα υπογράψει το νομοσχέδιο για το Χονγκ Κονγκ – «Ναυάγησε» η εμπορική συμφωνία με Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει νομοσχέδιο που προτάθηκε από τη Γερουσία, το οποίο στηρίζει τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.

Γερουσιαστές, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, έφεραν νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται η απαγόρευση εξαγωγών μέσων καταστολής ταραχών στο Χονγκ Κονγκ. Στη λίστα των προϊόντων, είναι δακρυγόνα, σφαίρες καουτσούκ, χειροπέδες κ.α. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, ο Τραμπ αναμένεται να το υπογράψει, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το πότε, σε μια κίνηση που εντείνει την κρίση στις σχέσεις με τη Κίνα. Όπως εκτιμούν μάλιστα αναλυτές, πολύ δύσκολα πλέον θα επέλθει συμφωνία για το εμπόριο, μετά από αυτή τη κίνηση των Αμερικανών, που κατήγγειλαν τις αρχές του Χονγκ Κονγκ για «βαρβαρότητα» κατά των διαδηλωτών.

Ο Τραμπ το σκέφτεται για την Apple

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαιρέσει την εταιρεία Apple από τους τιμωρητικούς δασμούς των ΗΠΑ σε αγαθά τα οποία εισάγονται από την Κίνα.

«Το μελετάμε», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς από δημοσιογράφο καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Apple του επεδείκνυε τις εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Όστιν (Τέξας) που συναρμολογεί τους επιτραπέζιους υπολογιστές Mac Pro.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Apple ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι νέοι υπολογιστές της Mac Pro θα συναρμολογούνται στο Όστιν, μερικές ημέρες μετά την απόφαση των αρχών των ΗΠΑ να εγκρίνουν τις δέκα από τις δεκαπέντε αιτήσεις της για την εξαίρεσή της από τους δασμούς που επιβάλλονται σε αγαθά εισαγόμενα από την Κίνα. Η εταιρεία ζήτησε αυτόν τον μήνα να εξαιρεθεί επίσης από τους δασμούς στα ρολόγια της που κατασκευάζονται στην Κίνα, ενδιάμεσα αγαθά που αξιοποιούνται για την κατασκευή των iPhone και άλλων καταναλωτικών ηλεκτρονικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.