ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κροατία: Έστειλαν σε στρατόπεδο μεταναστών Νιγηριανούς αθλητές πινγκ πονγκ!

Κροατία: Έστειλαν σε στρατόπεδο μεταναστών Νιγηριανούς αθλητές πινγκ πονγκ!

Με εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες να φθάνουν από Αφρική και Ασία, οι ευρωπαϊκές αστυνομίες έχουν γίνει πολύ καχύποπτες, καθώς έχουν ακούσει όλων των ειδών τις δικαιολογίες.

Μια ιλαροτραγωδία βίωσαν δύο 18χρονοι Νιγηριανοί παίκτες του πινγκ πονγκ στην Κροατία, καθώς τους πέρασαν για… μετανάστες με συνέπεια να τους στείλουν σε στρατόπεδο μεταναστών.

Η κροατική αστυνομία απέλασε κατά λάθος τους δύο εφήβους, το Abia Uchenna Alexandro και Eboh Kenneth Chinedu, σε καταυλισμό μετανστών της Βοσνίας υπό πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς αγνοούσαν τα λεγόμενά τους, ενώ τους απείλησαν κιόλας!

Οι δύο φοιτητές, που σποδυάζουν, Ομοσπονδιακό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Owerri στη Νιγηρία, έφθασαν στο Ζάγκρεμπ στις 12 Νοεμβρίου, για να συμμετάσχουν στο πέμπτο Παγκόσμιο Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ, που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Πούλα της Κροατίας.

Οι 18χρονοι άφησαν την Πούλα για το Ζάγκρεμπ μετά το τουρνουά, και ήταν προγραμματισμένο να πετάξουν για το Λάγος στις 18 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το βράδυ πριν από την αναχώρησή τους, κάνοντας αμέριμνοι βόλτα στην κροατική πρωτεύουσα, σταματήθηκαν από δύο αστυνομικούς που τους ζήτησαν τα χαρτιά τους, τα οποία δεν είχαν μαζί τους.

“Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποιοι είμαστε και ότι τα έγγραφά μας βρίσκονταν στον ξενώνα, αλλά μας πήγαν σε αστυνομικό τμήμα”, δήλωσε ο Chinedu στην ιστοσελίδα της Βοσνίας Zurnal. “Δεν έδιναν καμία προσοχή σε αυτά που λέγαμε” κατήγγειλε.

Οι αστυνομικοί έβαλαν τους νεαρούς σε φορτηγό και τους μετέφεραν στα σύνορα με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, όπου εκείνη την ημέρα οι αρχές της Κροατίας είχαν συγκεντρώσει μια ομάδα μεταναστών που είχαν εντοπιστεί κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη χώρα. Η αστυνομία διέταξε την ομάδα να διασχίσει το δάσος και να μπει στο έδαφος της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

“Αρνήθηκα να πάω στο δάσος”, δήλωσε ο Chinedu. “Ο αστυνομικός μού είπε ότι θα με πυροβολούσε αν δεν το έκανα”.

Οι Uchenna και Chinedu τελικά απελάθηκαν στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, και κατέληξαν σε στρατόπεδο της περιοχή Velika Kladusa, όπου χιλιάδες μετανάστες έχουν καταλύσει σε σκηνές χωρίς νερό ή θέρμανση με θερμοκρασίες που φθάνουν τους -2 βαθμούς Κελσίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, οι δύο Νιγηριανοί δεν… μπόρεσαν να γίνουν πιστευτοί, και χρειάστηκε να φθάσουμε στα τέλη Νοεμβρίου πριν εθελοντές στον καταυλισμό έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους του αθλητικού διαγωνισμού για να τους πουν ότι οι Uchenna και Chinedu είχαν εγκλωβιστεί εκεί!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είναι παράλογο που κανείς δεν πίστευε τα παιδιά όταν προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς ότι είχαν βίζες. Θα αρκούσε να τους συνοδεύσουν στο ξενώνα για να βεβαιωθούν ότι είχαν εισέλθει νόμιμα στην Κροατία” δήλωσε εκπρόσωπος του Διαπανεπιστημιακού Πρωταθλήματος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.