ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις εκλήθη ο πρέσβης της Γερμανίας

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις εκλήθη ο πρέσβης της Γερμανίας

Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης της Γερμανίας στη Μόσχα. Προηγήθηκε η απέλαση δύο Ρώσων υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας.

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη για εξηγήσεις ο πρέσβης της Γερμανίας στη Μόσχα, Γκέζα Αντρέας φον Γκέιρ, μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από το Βερολίνο.

«Ο Γερμανός πρέσβης θα κληθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την ανακοίνωση αντισταθμιστικών μέτρων, στον απόηχο της απέλασης διπλωματών» ανέφερε την Τετάρτη ανεπίσημη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία απέλασε δύο υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στις αρχές Δεκεμβρίου, κηρύσσοντάς τους «personae non grata», λόγω της ενδεχόμενης εμπλοκής τους στη δολοφονία ενός 40χρονου Γεωργιανού.

Η δολοφονία του άτυχου άνδρα έγινε στη γερμανική πρωτεύουσα στις 23 Αυγούστου, με τις αρχές να συλλαμβάνουν έναν 49χρονο Ρώσο πολίτη ως βασικό ύποπτο.

Σύμφωνα με τη γερμανική Εισαγγελία, ο 40χρονος ήταν μέλος τρομοκρατική οργάνωσης στον Καύκασο.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα είχε επανειλημμένως ζητήσει από το Βερολίνο να εκδώσει τον 40χρονο Γεωργιανό. Δήλωσε δε, ότι το θύμα είχε εμπλακεί σε μία σειρά αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ χαρακτήρισε λάθος την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει στα γερμανικά βήματα, τα οποία χαρακτήρισε ως «αβάσιμα» και «μη φιλικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ουδεμία σχέση μεταξύ του φερόμενου δολοφόνου και των Ρώσων αξιωματούχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.