Ρωσία: Ο νέος πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του

Ρωσία: Ο νέος πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ενώπιον την Κρατικής Δούμας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα σχέδια του «να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου», να επιταχύνει το έργο της κυβέρνησης του που σχετίζεται με τις δημόσιες επενδύσεις, να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα και να δομήσει ένα σταθερό σύστημα συνεργασίας με τις περιφέρειες της Ρωσίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή πρέπει να είναι στοχευμένη και να απευθύνεται σε συγκεκριμένα νοικοκυριά και οικογένειες που έχουν ανάγκη και να μην βασίζεται σε μια αυτοματοποιημένη κατανομή των επιδομάτων, καθώς όπως είπε υπάρχουν εκατοντάδες επιδόματα που δίνονται και είναι θλιβερό να βλέπει κανείς πως ξοδεύονται καθώς δεν δίνονται στοχευμένα σε συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού.

Ο Μισούστιν είπε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, καθώς όπως είπε αυτή συνιστά την βάση της κοινωνικής πολιτικής, αφού χωρίς υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, η κοινωνική ανάπτυξη της χώρας θα βαλτώσει.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν, μιλώντας ενώπιον των Ρώσων βουλευτών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην Ρωσία υπάρχουν όλοι οι απαιτούμενοι πόροι, για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε ο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας η στην μακροοικονομική σταθερότητα και τον πλεονασματικό προϋπολογισμό, «διαθέτουμε όλους τους οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε ο πρόεδρος, αρχίζοντας από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους» είπε χαρακτηριστικά ο Μισούστιν.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος με σχετικό διάταγμα του Ρώσου προέδρου διορίσθηκε σήμερα στο αξίωμα του πρωθυπουργού, αφότου η Κρατική Δούμα ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητα του, δήλωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα παρουσιάσει την σύνθεση της κυβέρνησης του, ενώ διαβεβαίωσε το σώμα ότι θα το ενημερώσει λεπτομερώς για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του τον Απρίλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύριο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν θα συναντηθεί με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος με διάταγμα του Ρώσου προέδρου αναλαμβάνει την θέση του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, την οποία θέσπισε με άλλο διάταγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.