Δένδιας: «Η Σαουδική Αραβία συμφωνεί πως τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης είναι άκυρα»

Δένδιας: «Η Σαουδική Αραβία συμφωνεί πως τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης είναι άκυρα»

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Νίκος Δένδιας. Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση τους μέσα σε έναν μήνα και εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας των δύο χωρών.

Τη δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε ένα μήνα έχουν στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Η επίσκεψη του σαουδάραβα υπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών με επίκεντρο την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και τον μεταξύ τους συντονισμό για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, ο οποίος είναι σε τακτική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, είχε επισκεφθεί το Ριάντ, όπου είχε γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν.

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών και είχαν καταρχάς κατ’ ιδίαν συνομιλίες και είναι σε εξέλιξη οι διευρυμένες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.Οι συζητήσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών εστιάζονται σε θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με δεδομένο ότι η Σαουδική Αραβία είναι πολύ σημαντική χώρα για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, από τον Κόλπο μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.