Βραζιλία: «Όχι» από Μπολσονάρου σε φόρους στη μπύρα τα τσιγάρα και την ζάχαρη

Βραζιλία: «Όχι» από Μπολσονάρου σε φόρους στη μπύρα τα τσιγάρα και την ζάχαρη

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απέρριψε τον επονομαζόμενο «φόρο αμαρτιών» σε προϊόντα όπως μπίρες, τσιγάρα και τρόφιμα με ζάχαρη.

Την ιδέα ενός φόρου «ενάρετου φορολογούμενου» είχε διατυπώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Πάουλο Γκουέντες. στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Πάουλο Γκουέντες, συγγνώμη, είσαι υπουργός μου. Τάσσομαι στο πλευρό σου κατά 99%, όμως δεν θα υπάρξει καμία φορολογική αύξηση στην μπίρα, όχι» είπε ο Μπολσονάρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, μετά την άφιξή του στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όπου βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι.

«Δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούμε να αυξήσουμε το φορολογικό βάρος στη Βραζιλία. Όλοι καταναλώνουμε ζάχαρη καθημερινά, δεν μπορούμε να το αυξήσουμε», συμπλήρωσε.

Η Βραζιλία στον δρόμο που χάραξε η Βρετανία

Η ιδέα ενός «φόρου αμαρτιών» παραπέμπει σε ένα μέτρο που ελήφθη προσφάτως στη Βρετανία και εφαρμόζεται από τον περασμένο Απρίλιο σε προϊόντα με υψηλά ποσοστά αλατιού, ζάχαρης και λιπαρών, με στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Ο αντιπρόεδρος Χάμιλτον Μουράο επιχείρησε να υποβαθμίσει τη διαμάχη μεταξύ του Μπολσονάρου και του Γκουέντες, σημειώνοντας πως είναι φυσιολογικό οι υπουργοί να διατυπώνουν ιδέες, όμως οι οικονομικές αποφάσεις εναπόκεινται στον πρόεδρο της Βραζιλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.