ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κάρολος: «Ναι ασφαλώς και θα ήθελα να επισκεφθώ το Ιράν»

Κάρολος: «Ναι ασφαλώς και θα ήθελα να επισκεφθώ το  Ιράν»

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα ήθελε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ιράν, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sunday Times.

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέφυγε ωστόσο να μιλήσει για την κρίση στη βρετανική μοναρχία που πυροδότησαν ο γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του, Μέγκαν, αποφασίζοντας να αποποιηθούν τα βασιλικά καθήκοντά τους.

«Ναι, προφανώς θα ήθελα (να πάω στο Ιράν)», φέρεται να είπε. «Ξέρω ότι το Ιράν υπήρξε πολύ σημαντικό μέρος του κόσμου για πολλούς αιώνες και έχει συμβάλει πάρα πολύ στην ανθρώπινη γνώση, τον πολιτισμό, την ποίηση, την τέχνη. Εννοώ, είναι πραγματικά αξιόλογος λαός».

Ο Κάρολος εξέφρασε αυτήν την επιθυμία σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης. Ο ίδιος είπε ωστόσο ότι προσπαθεί να είναι ειρηνοποιός και ότι προσεύχεται για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. «Όντως πιστεύω ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη», τόνισε, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει και την Παρασκευή, όταν επισκέφθηκε τους Άγιους Τόπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βασιλική οικογένεια δεν αναμιγνύεται στην πολιτική, όμως ο Κάρολος, ο οποίος θα γίνει η κεφαλή της Εκκλησίας της Αγγλίας όταν ανέβει στον θρόνο, έχει μιλήσει πολλές φορές για ζητήματα όπως ο διαθρησκευτικός διάλογος και η προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.