ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Στα γραφεία του ΑΚΕΛ” θα βρίσκεται από αύριο ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας

“Στα γραφεία του ΑΚΕΛ” θα βρίσκεται από αύριο ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας

Από αύριο, σε έναν γνώριμο στον ίδιο χώρο επιστρέφει ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι θα τον βρίσκουν στο κόμμα του, το ΑΚΕΛ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον κ. Χριστόφια —ο οποίος διετέλεσε γ.γ. του ΑΚΕΛ από το 1988 μέχρι το 2008— θα απονεμηθεί ο τίτλος του επιτίμου γενικού γραμματέα του κόμματος.

Φεύγοντας απόψε από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο παρέδωσε στον νέο ένοικο του Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι του ευχήθηκε μια «λιγότερο καυτή καρέκλα»: ευχήθηκε δηλαδή αυτή η «καυτή καρέκλα» μέχρι να αποχωρήσει (σ.σ. ο κ. Αναστασιάδης) «να γίνει λιγότερο καυτή, αν είναι δυνατόν να γίνει. . .δροσερή» .

Πρόσθεσε πως ευχήθηκε και στην πρώτη κυρία, ‘Αντρη Αναστασιάδη, «υπομονή». Σε ερώτηση για το μήνυμά του προς τον λαό, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε: «ο κυπριακός λαός έχει την απόλυτη αγάπη μου και τον σεβασμό μου. Έχει κάνει τις επιλογές του, είναι κυρίαρχος. Από εκεί και πέρα η ιστορία θα μιλήσει για όλους μας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν μετά τις πρόσφατες επικρίσεις σε βάρος του διότι δεν «ζήτησε συγνώμη» για την έκρηξη στο Μαρί, προτίθεται να το πράξει τώρα, ο κ.

Χριστόφιας απάντησε με ένταση. «Δεν είναι η ώρα τώρα να επαναφέρετε αυτά τα ζητήματα», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι έλλειψη σεβασμού από ένα φίλο δημοσιογράφο».

Στη συζήτηση που είχαν στο προεδρικό γραφείο πριν αποχωρήσουν οι τηλεοπτικές κάμερες ο κ . Χριστόφιας είπε στον κ. Αναστασιάδη ότι μερίμνησε ώστε τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου και του υπουργικού Συμβουλίου από την εποχή του Μακάριου μέχρι και σήμερα να είναι έτοιμα και να τα παραλάβει ο νέος πρόεδρος.

Επίσης, ανέφερε ότι στην διάθεση του νέου προέδρου είναι πλέον έγγραφα από τις συνομιλίες του με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.