ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ρωσία: Προτείνει συνάντηση του κουαρτέτου (ΟΗΕ, ΕΕ Ρωσία και ΗΠΑ) για το μεσανατολικό

Ρωσία: Προτείνει συνάντηση του κουαρτέτου (ΟΗΕ, ΕΕ Ρωσία και ΗΠΑ) για το μεσανατολικό

Εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας η Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε να διεξαχθεί συνάντηση του κουαρτέτου για το Μεσανατολικό.

Η Μόσχα προτείνει την διεξαγωγή συνάντησης στο προσεχές μέλλον του κουαρτέτου για το Μεσανατολικό σε επίπεδο ειδικών απεσταλμένων. Αυτό αναφέρεται σε δηλώσεις της επισήμου εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα η επίτευξη μιας δίκαιης και οριστικής λύσης του Μεσανατολικού απαιτεί την εναρμόνιση των δράσεων της παγκόσμιας κοινότητας. «Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την διεξαγωγή παλαιστινιακό-ισραηλινών συνομιλιών παρά μόνο υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας. Σε σχέση με αυτό θεωρούμε ότι τον ρόλο του αποτελεσματικού μεσολαβητή πρέπει να αναλάβει το διεθνές κουαρτέτο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, της Ρωσίας και των ΗΠΑ, το οποίο είναι ο μόνος αναγνωρισμένος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μηχανισμός που μπορεί να συνδράμει την ειρηνική διευθέτηση του Μεσανατολικού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η «συμφωνία του αιώνα» που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, δεν μπορεί να αποτελέσει την βάση για την επίλυση της παλαιστινιακό-ισραηλινής διένεξης, καθώς λαμβάνει υπόψιν της, τα κοινώς αποδεκτά βασικά στοιχεία του διεθνούς δικαίου που προβλέπει η ειρηνική διευθέτηση του μεσανατολικού και τα οποία έχουν καταγραφεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της Αραβικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.