ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ισραήλ: Απομακρύνονται διαφημιστικές πινακίδες με προσβλητικά μηνύματα κατά των Παλαιστινίων

Ισραήλ: Απομακρύνονται διαφημιστικές πινακίδες με προσβλητικά μηνύματα κατά των Παλαιστινίων

Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ διέταξε σήμερα να απομακρυνθούν διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε αυτοκινητόδρομους, με μηνύματα που φαίνεται να καλούσαν σε παράδοση υπό την απειλή όπλου Παλαιστίνιων ηγετών για χάρη της ειρήνης.

«Η ειρήνη γίνεται ΜΟΝΟ με ηττημένους εχθρούς», ανέφερε η πινακίδα, που είχε εικόνες – προϊόν φωτομοντάζ – του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμνούντ Αμπάς και του ηγέτη της Χαμάς Ισμαέλ Χανίγια, με δεμένα τα μάτια, να εκλιπαρούν σε μια εμπόλεμη ζώνη καθώς ελικόπτερα υπερίπτανται.

Η αντιπαράθεση Ισραηλινών και Παλαιστινίων καταγράφει νέα κλιμάκωση έπειτα από την παρουσίαση τον περασμένο μήνα του ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή, το οποίο κατηγορήθηκε ως μεροληπτικό.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος χρηματοδότησε τις διαφημιστικές πινακίδες που στήθηκαν γύρω στο Τελ Αβίβ, την οικονομική πρωτεύουσα του Ισραήλ, ούτε αν αυτή η εκστρατεία είχε σκοπό να βοηθήσει τα δεξιά κόμματα στις εθνικές εκλογές της 2ας Μαρτίου.

Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χούλνταϊ τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι διαφημιστικές πινακίδες θα αφαιρεθούν, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες σε αυτές «υποκινούν τη βία και υπενθυμίζουν ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους και των Ναζί – στους οποίους δεν θέλουμε να συγκαταλεγόμαστε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ακόμα και σε προεκλογική περίοδο, υπάρχουν κόκκινες γραμμές», κατέληξε ο δήμαρχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.