ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κορωνοϊός: Για αδιαφάνεια και ψευδή στοιχεία κατηγορούν οι ΗΠΑ την Κίνα

Κορωνοϊός: Για αδιαφάνεια και ψευδή στοιχεία κατηγορούν οι ΗΠΑ την Κίνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπιστεύονται την Κίνα σχετικά με τους αριθμούς που παρέχουν για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό. Αυτό δήλωσε στο CNNi, ο Αμερικανός υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Αλεξάρ Αζάρ.

«Ορισμένα από τα ζητήματα δεδομένων ενδέχεται να προκύπτουν από το χάος διαχείρισης μιας κρίσης στη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Αζάρ, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να ζητά από την Κίνα να λογοδοτεί για θέματα διαφάνειας και συνεργασίας.

Ο Αζάρ επανέλαβε την ανάγκη να σταλούν στην Κίνα εμπειρογνώμονες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα συμβεί αυτό.

Το CDC προσφέρθηκε για πρώτη φορά να στείλει τους εμπειρογνώμονές του στην Κίνα στις 6 Ιανουαρίου.

Κοροναϊός: Πώς τα fake news μπορούν να επιδεινώσουν την εξάπλωσή του

«Εξαρτάται από τους Κινέζους να λάβουν τις αποφάσεις τους για να προχωρήσει αυτό», σημείωσε ο Αζάρ. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συμφωνήσει να στήσει μια ομάδα, με τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας, ως μέρος αυτής ομάδας. Είμαστε έτοιμοι να πάμε και περιμένουμε το πράσινο φως από την κινεζική κυβέρνηση για να συμβεί αυτό», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Αζάρ υποστηρίζει την πολιτική που απαγορεύει στους ξένους που επισκέφτηκαν την Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες να εισέλθουν στην χώρα, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν «περιορισμένους πόρους δημόσιας υγείας», και πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στους πολίτες που επιστρέφουν από την Κίνα.

«Εφόσον έχουν βρεθεί εκτός Κίνας για αυτή την περίοδο επώασης των 14 ημερών, είναι ευπρόσδεκτοι όπως πάντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος διατύπωσε χθες εξίσου τη «λύπη» του, για την έλλειψη διαφάνειας από το Πεκίνο σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, κρίνοντας πως αυτή θα καταστήσει δύσκολη την ανάλυση της κατάστασης και των κινδύνων.

«Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους των Κινέζων» δήλωσε ο Λάρι Κούντλοου, ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με δημοσιογράφους.

«Ο πρόεδρος Σι διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Τραμπ ότι η Κίνα ελέγχει το θέμα, ότι θα είναι ανοικτοί και θα αποδεχθούν τη βοήθειά μας» εξήγησε ο Κούντλοου, λέγοντας ότι αυτό δεν συνέβη.

«Άραγε το πολιτικό γραφείο (του κομμουνιστικού κόμματος) είναι πραγματικά ειλικρινές μαζί μας;» διερωτήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τον αντίκτυπο της επιδημίας Covid-19 στην αμερικανική οικονομία, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου απάντησε πως εκτιμά ότι θα είναι «πολύ μικρή», υπογράμμισε, όμως, ότι αποτελεί έναν παράγοντα «αβεβαιότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.