Μπέρνι Σάντερς εναντίον όλων: Μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Μπέρνι Σάντερς εναντίον όλων: Μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ενισχυμένος από τις επιδόσεις του στις προκριματικές εκλογές της Άιοβα και του Νιου Χαμσάιρ, ο Σάντερς συγκεντρώνει ποσοστό 32% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων τον Φεβρουάριο, κερδίζοντας 9 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση των Washington Post-ABC.

Στον αντίποδα, ο Τζο Μπάιντεν, που βρισκόταν στην κορυφή τον προηγούμενο μήνα, είδε τα ποσοστά του να κατακρημνίζονται και να χάνει 16%, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση εξασφαλίζοντας το 16% στην πρόθεση ψήφου.

Στην τρίτη θέση, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει ποσοστό 14%, ενώ τον ακολουθεί η γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Ουόρεν με 12%.

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ, που κατέγραψε καλές επιδόσεις στις εκλογές της Άιοβα και του Νιου Χαμσάιρ, λαμβάνει 8% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση που οργανώνεται στην πολιτεία της Νεβάδα κι όπου οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών θα αποφασίσουν το Σάββατο (22.02.2020) για το χρίσμα.

Θα είναι η πρώτη τηλεμαχία της προεκλογικής αυτής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον οποίο κατηγορούν οι αντίπαλοί του ότι «πλήρωσε» τη θέση του στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News έχει περιθώριο λάθους +-6% και διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 408 ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος και ψηφοφόρων που τείνουν προς το Δημοκρατικό Κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.