Κρεμλίνο: «Παρανοϊκοί οι ισχυρισμοί περί ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2020»

Κρεμλίνο: «Παρανοϊκοί οι ισχυρισμοί περί ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2020»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου στο δημοσίευμα που θέλει τις ΗΠΑ να ισχυρίζονται πως η Ρωσία προσπαθεί να αναμειχθεί στην προκριματική εκλογική διαδικασία στη χώρα.

Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί περί «ρωσικής ανάμειξης» στις αμερικανικές εκλογές του 2020 είναι «παρανοϊκές» ανοησίες, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την Πέμπτη, οι New York Times ανέφεραν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν πει στον Πρόεδρο Τραμπ ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναμειχθεί στις εκλογές του 2020 για να τον βοηθήσει να επανεκλεγεί.

Ο ίδιος εκτίμησε πως τέτοιου είδους περιστατικά αναμένεται να αυξηθούν καθώς πλησιάζει η εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου.

Οι κατηγορίες εις βάρος της Ρωσίας

Οι παραπάνω ισχυρισμοί έγιναν από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στην ενημέρωση της Επιτροπής Πληροφοριών στις 13 Φεβρουαρίου.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, κατηγόρησαν τη Ρωσία για ανάμειξη τόσο στις προκριματικές των Δημοκρατικών για το 2020 όσο και στις γενικές εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών όσο και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.