Ανάρπαστο το αυτόγραφο του Β.Πούτιν – Πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ

Ανάρπαστο το αυτόγραφο του Β.Πούτιν – Πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ

Μπορεί οι ξένοι ηγέτες (κυρίως οι Αμερικανοί) να συνηθίζουν να δείνουν αυτόγραφα, παρ’ όλα αυτά δεν ισχύχει το ίδιο και στη Ρωσία, με αποτέλεσμα το αυτόγραφο του Βλάντιμιρ Πούτιν να είναι… δυσεύρετο.

Και ως γνωστών σπανιότητα ίσον… υψηλή τιμή

Σε δημοπρασία τέθηκε επιστολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Αμερικανό Βαλεντίν Ζόριν με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου του 2001, με την οποία ο Πούτιν τον ευχαριστούσε για το βιβλίο του με τίτλο «Το άγνωστο για το άγνωστο».

Το αυτόγραφο πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου «12 καρέκλες» με τιμή εκκίνησης τις 340 χιλιάδες ρούβλια (περίπου 5.000 ευρώ), μεταδίδει το πρακτορείο Interfax. Κανείς από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα δεν πρότεινε άλλη τιμή. Το όνομα του ανθρώπου που πήρε το αυτόγραφο δεν ανακοινώθηκε.

Παράλληλα, το αυτόγραφο της Σουηδής συγγραφέως Αστρίντ Λίντγκρεν που είχε στείλει στον Αρσένι Ταρκόφσκι, πωλήθηκε έναντι 50.000 ρουβλίων, ενώ μια συλλογή με τα αυτόγραφα των κοσμοναυτών Γιούρι Γκαγκάριν, Γκέρμαν Τιτόφ και Βαλεντίνα Τερεσκόβα, πουλήθηκε για 30.000 ρούβλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.