ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραήλ-Μ.Νετανιάχου: «Έχω δώσει εντολή να δημοσιευθεί αμέσως το σχέδιο για την ανέγερση 3.500 κατοικιών στον Ε-1»

Ισραήλ-Μ.Νετανιάχου: «Έχω δώσει εντολή να δημοσιευθεί αμέσως το σχέδιο για την ανέγερση 3.500 κατοικιών στον Ε-1»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι προχωρά το σχέδιο για την κατασκευή περίπου 3.500 κατοικιών για τους Εβραίους εποίκους σε μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ένα σχέδιο που είχε παγώσει μετά τις διεθνείς επικρίσεις.

Οι αντίπαλοι του σχεδίου προειδοποιούν ότι η ανέγερση κατοικιών για τους Εβραίους εποίκους στην περιοχή Ε-1 θα χωρίσει στη μέση τη Δυτική Όχθη, θα αποκλείσει τους Παλαιστίνιους από την Ιερουσαλήμ και θα περιορίσει περαιτέρω τις ελπίδες τους να αποκτήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.

  • Νετανιάχου: 3.500 νέες κατοικίες κατοικιών στον Ε-1 της Δυτικής Οχθης

«Εχω δώσει εντολή να δημοσιευθεί αμέσως το σχέδιο για την ανέγερση 3.500 κατοικιών στον Ε-1», επεσήμανε ο Νετανιάχου.

«Εχει καθυστερήσει 6,5 χρόνια», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έξι ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, στις οποίες το δεξιό κόμμα του Λικούντ ελπίζει να κερδίσει την υποστήριξη των εποίκων και των υποστηρικτών τους.

Το σχέδιο για τον τομέα Ε-1 θα επεκτείνει τον μεγάλο εβραϊκό οικισμό του Μάαλε Αντουμίμ και στην ουσία θα τον ενώσει με την Ιερουσαλήμ από την οποία απέχει περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 20 Φεβρουαρίου ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι αναβιώνει ένα σχέδιο για την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Γκιβάτ Χαμάτος της Δυτικής Όχθης, στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.