Κορονοϊός: Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για σκόπιμη τρομοκράτηση όσον αφορά την επιδημία

Κορονοϊός: Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για σκόπιμη τρομοκράτηση όσον αφορά την επιδημία

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε την Τετάρτη τις ΗΠΑ ότι σπέρνουν «τον τρόμο» σχετικά με την επιδημία του νέου κορωνοϊού την ώρα που η χώρα καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την επιδημία εκτός Κίνας, με συνολικά 19 θύματα, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 139.

«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην Αμερική (…) να προκαλέσει τον τρόμο (…) εξαιτίας του κορωνοϊού», δήλωσε ο Ροχανί μετά το πέρας υπουργικού συμβουλίου και μία ημέρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε την Τεχεράνη «να πει την αλήθεια» για την επιδημία στη χώρα.

Εξάλλου ο Ροχανί πρόσθεσε ότι η επιδημία του covid-19 δεν θα πρέπει να μετατραπεί «σε εχθρικό όπλο» το οποίο θα εμποδίσει την επιχειρηματικότητα στο Ιράν.

«Ο κορωνοϊός δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε όπλο των εχθρών μας για να σταματήσει η εργασία και η παραγωγή στη χώρα», είπε.

Από την πλευρά του ο Κιανούς Τζαχανπούρ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ιράν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι μέχρι σήμερα 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 139.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψαν, ενώ καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα, δεκαπέντε από τα οποία στην πόλη Κομ, επίκεντρο της επιδημίας στο Ιράν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.