Αυστριακά ΜΜΕ: «Ο Orbán είχε δίκιο για τη μετανάστευση και αξίζει μια συγγνώμη»

Αυστριακά ΜΜΕ: «Ο Orbán είχε δίκιο για τη μετανάστευση και αξίζει μια συγγνώμη»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν είχε δίκιο όταν προειδοποίησε για τη μεταναστευτική κρίση το 2015 και ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκε, που περιλάμβανε την κατασκευή ενός φράχτη και την απόρριψη της μετανάστευσης, θεωρείται τώρα ως η σωστή επιλογή απόψεων άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, αναφέρει ο αρθρογράφος Christian Ortner γράφει στην συντηρητική αυστριακή ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Die Presse.

“Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε χειριστεί το 2015 [την κρίση της μετανάστευσης] όπως συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, θα είχε αποτρέψει την Ευρώπη από την άνοδο του ακραίου εθνικισμού, από δεκάδες ισλαμιστικές επιθέσεις και πολλά συναφή έξοδα”, γράφει ο Ortner.

Ο αυστριακός αρθρογράφος πιστεύει ότι ο Orbán αξίζει μια συγγνώμη από τον πρώην Αυστριακό καγκελάριο Werner Faymann, ο οποίος, το 2015, όταν η Ουγγαρία άρχισε να φτιάχνει έναν φράκτη στα νότια σύνορά της με τη Σερβία, συνέκρινε την ουγγρική κυβέρνηση με το καθεστώς του Χίτλερ λόγω του χειρισμού της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Ούγγρος ηγέτης αξίζει επίσης μια συγγνώμη από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τώρα υποστηρίζει την υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων, αλλά το 2015 ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο καθήκον θα ήταν ανέφικτο και αλαζονικά κατέκρινε τον Orbán.

Πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν οι επικριτές του Όρμπαν. Ο Gerald Knaus, ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας, έγραψε στο Twitter πως ο Ορμπάν, χρησιμοποίησε την έκρηξη του κοροναϊού ως δικαιολογία για την κατάργηση του δικαιώματος ασύλου στην Ουγγαρία,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πραγματικότητα: “Η Ουγγαρία έχει αναστείλει επ ‘αόριστον την πρόσβαση των αιτούντων άσυλο σε συνοριακούς χώρους διέλευσης λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με τη διάδοση του COVID-19. Παρατηρούμε μια συγκεκριμένη σχέση μεταξύ του coronavirus και των παράνομων μεταναστών”, δήλωσαν οι ουγγρικές αρχές. Στην Ουγγαρία, πάντως, δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών ταξιδεύουν στην Ουγγαρία από το Ιράν ή μέσω του Ιράν. Η πλειοψηφία των πρόσφατων αφίξεων δεν είναι Σύριοι, είναι κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.