ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Μακρόν & Ν.Τραμπ: «Ετοιμάζουμε μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του Covid-19»

Ε.Μακρόν & Ν.Τραμπ: «Ετοιμάζουμε μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του Covid-19»

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μια τρομακτική οικονομική καθίζηση από την οποία κανείς δεν ξέρει πως θα επιβιώσει την επόμενη ημέρα και γι’αυτό ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προανήγγειλε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ετοιμάζουν από κοινού με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και τους ηγέτες άλλων χωρών μια «νέα σημαντική πρωτοβουλία» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είπε πως έγινε μια «πολύ καλή συζήτηση» με τον Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter προτού προσθέσει πως «μπροστά στην κρίση» που έχει προκαλέσει η ασθένεια COVID-19, «μαζί με άλλες χώρες, προετοιμάζουμε για τις επόμενες ημέρες μια νέα σημαντική πρωτοβουλία».

Δεν έκανε καμία περαιτέρω διευκρίνιση.

Από τη δική του πλευρά, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη «σημασία που έχει η στενή συνεργασία στο πλαίσιο της G7, της G20 και της P5» για να «βοηθηθούν οι οργανισμοί πολυμερούς συνεργασίας, ειδικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα να εξαλείψουν το ταχύτερο την πανδημία και να ελαχιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο» που θα έχει, χρησιμοποιώντας αντιστοίχως τις συντομογραφίες της Ομάδας των Επτά και της Ομάδας των Είκοσι πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου και της ομάδας των πέντε κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Χθες έγιναν δύο διεθνείς σύνοδοι αφιερωμένες στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, μία έκτακτη (αυτή της G20), η άλλη προγραμματισμένη (η σύνοδος κορυφής της ΕΕ).

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή 23.000 ανθρώπων παγκοσμίως, με τα δύο τρίτα των θυμάτων στην Ευρώπη, όπου καταμετρώνται 275.000 κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως χθες βράδυ.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ολοένα ταχύτερο ρυθμό στις ΗΠΑ. Τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν αυξηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.