Ζ. Μπορέλ – Μ. Πομπέο: Να ενισχυθεί η συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ

Ζ. Μπορέλ – Μ. Πομπέο: Να ενισχυθεί η συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ

Έπειτα από συζήτηση που είχε ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής διπλωματίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Αμερικανό ομόλογο του, Μάικ Πομπέο, αποφάσισαν πως πρέπει «να ενισχυθεί η διεθνής συνεργασία», εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, Παρασκευή, ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ (εκ μέρους της ΕΕ) και ο Αμερικανός Μάικ Πομπέο συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς η ανθρωπιστική βοήθεια για ιατρικούς σκοπούς στις πιο ευάλωτες χώρες.

Την ώρα που πολλές πλούσιες χώρες ανακοινώνουν κολοσσιαία σχέδια για την ανάκαμψη της οικονομίας, εντείνονται οι ανησυχίες για τις φτωχές χώρες που δεν έχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας.

Την Πέμπτη, σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) μέσω τηλεδιάσκεψης, οι 20 μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο κάλεσαν τους διεθνείς θεσμούς, μεταξύ των οποίων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να «βοηθήσουν τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν το υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό σοκ από την Covid-19».

«Η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στις διεθνείς προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία», γράφει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την επικοινωνία του με τον Πομπέο ο Μπορέλ υπογράμμισε επίσης «την ανάγκη να παρασχεθεί ακριβής και διαφανής πληροφόρηση στον πληθυσμό καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν σχετικά με τον κορωνοϊό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.