Απαισιόδοξος για το ευρωομόλογο ο Π.Τζεντιλόνι: «Δεν θα εγκριθεί ποτέ»

Απαισιόδοξος για το ευρωομόλογο ο Π.Τζεντιλόνι: «Δεν θα εγκριθεί ποτέ»

Ολοένα και πιο ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις αναλυτών για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στις οικονομίες των χωρών της ΕΕ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική El Pais, έκρουσε, για ακόμη φορά, «καμπανάκι» κινδύνου, καλώντας την ΕΕ να αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες. Ο Κόντε προειδοποίησε ότι αν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που διαμορφώνονται λόγω κορωνοϊού τότε «τα εθνικιστικά ένστικτα, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες, θα είναι πολύ δυνατά».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε ότι «ο αριθμός των ανέργων μετά από αυτή την κρίση θα είναι υψηλότατος» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση πριν αυτό συμβε΄, πριν από αυτό το “τσουνάμι”». Ο Κόντες για μια ακόμη φορά επισήμανε ότι «ήρθε η στιγμή να υιοθετήσουμε κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα».

Απαισιόδοξος για το ευρωομόλογο ο Τζεντιλόνι

Για το ζήτημα των ευρωομολόγων και της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ για τον κορωνοϊό μίλησε στην εφημερίδα La Repubblica και ο Ιταλός Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι.

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, ο Τζεντιλόνι υποστήριξε ότι «η έκδοση ευρωομολόγων για την γενικότερη αμοιβαιοποίηση του χρέους δεν πρόκειται να εγκριθεί ποτέ». Ο Ιταλός Επίτροπος σημείωσε ότι οι βασικοί στόχοι είναι «να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση, να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να αποφευχθεί μια τεράστια κορύφωση της ανεργίας. Ας επικεντρωθούμε στον στόχο μας και όχι μόνο στα μέσα για να τον πετύχουμε» προσέθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην Ιταλία ανακοινώθηκαν 812 νέοι θάνατοι -εντός του τελευταίου εικοσιτετραώρου- από τον νέο κορωνοϊό, με τα κρούσματα πλέον να έχουν ξεπεράσει τα 100.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.