Πρωθυπουργός Ολλανδίας: «Να μην εκδώσουμε “κορωνο-ομόλογο” – Να δώσουμε “δώρο” στις χώρες που έχουν πληγεί»

Πρωθυπουργός Ολλανδίας: «Να μην εκδώσουμε “κορωνο-ομόλογο” – Να δώσουμε “δώρο” στις χώρες που έχουν πληγεί»

Την αντίθεση του στην έκδοση του «κορωνο-ομολόγου» εξέφρασε γι’ ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε. Αντίθετα ως πρόταση έδωσε το να δοθεί «δώρο» στις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Σε συζήτηση στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ο Ολλανδός πρωθυπουργός τόνισε πως ελπίζει να επιδιορθώσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ιταλία και την Ισπανία μετά τα πυρά που δέχτηκε για την εκλαμβανόμενη από Ρώμη και Μαδρίτη ως έλλειψη συμπόνιας της χώρας της βορειοδυτικής Ευρώπης στις συνομιλίες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μαρκ Ρούτε επανέλαβε την αντίθεση της Ολλανδίας στην ιδέα των «κορονο-ομολόγων» ως μια μορφή κοινού χρέους ανάμεσα στα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως είπε, θα επέλεγε επίσης τη θέσπιση ενός νέου ταμείου στήριξης παρά οι χώρες να χρησιμοποιούν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν λαμβάνεις (στήριξη) από τον ESM, τότε είναι ένα δάνειο και ένα δάνειο πρέπει να αποπληρωθεί», είπε. «Αν το κάνεις ως δώρο, τότε είναι σαν να λέμε: ‘Ακούστε, εσείς παιδιά έχετε πληγεί σκληρά, αλλά μαζί με έναν αριθμό πλούσιων χωρών, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα άμεσα κόστη από την κρίση του κορωνοϊού», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.