Ο Γάλλος υπ. Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ «έσπασε» τη γραμμή των χωρών του Νότου για ευρωομόλογο και μίλησε είτε για «δανεισμό από τον ESM χωρίς όρους» δηλαδή χωρίς Μνημόνιο και έλεγχο της γαλλικής οικονομίας, είτε για «κοινό ταμείο 5 ετούς διάρκειας».

Ο Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού.

Οι δηλώσεις του Λεμέρ έγιναν σε συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup εν μέσω εντάσεων μεταξύ των κρατών-μελών της νότιας και της βόρειας ΕΕ για το εύρος του πακέτου βοήθειας αναφορικά με την κρίση του κορωνοϊού.

Δήλωσε επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) – το ταμείο έκτακτης ανάγκης της ευρωζώνης—θα πρέπει να αξιοποιηθεί «χωρίς όρους» και «χωρίς να το συνοδεύει κάποιο στίγμα».

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία προ ημερών είχε απευθύνει έκκληση για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου που θα βοηθήσει την Ευρώπη να αντέξει την κρίση του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δηλώσεις ο Μπρούνο Λεμέρ, προτείνεται να περιορισθεί η διάρκειά του ταμείου σε πέντε έως δέκα χρόνια και να εστιάσει στην οικονομική ανάκαμψη, απαντώντας στις γερμανικές και ολλανδικές αντιρρήσεις στην αμοιβαιοποίηση του χρέους.