ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Τραμπ: Υπέγραψε το διάταγμα – Ξεκινάει η παραγωγή αναπνευστήρων

Ν. Τραμπ: Υπέγραψε το διάταγμα – Ξεκινάει η παραγωγή αναπνευστήρων

O πρόεδρος των ΗΠΑ, υπέργραψε διάταγμα, μέσ από το οποίο διευκολύνεται η κατασκευή αναπνευστήρων από τις βιομηχανίες. Το διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, εμπίπτει στην τροπολογία για την Άμυνα.

«Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν αναπνευστήρες που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

Οι εταιρείες που αφορά το διάταγμα είναι οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων» δήλωσε ο Τραμπ.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ επικαλέστηκε τον νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που ως προς το περιεχόμενό του έδινε στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες να κατευθύνει την εργασία και το κεφάλαιο προς τις εθνικές αμυντικές ανάγκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τον νόμο αυτό έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρείες να μετατοπίσουν την παραγωγή τους και να κατασκευάσουν περισσότερους αναπνευστήρες, καθώς η νέα πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.