ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Β. Πούτιν: «Κίνδυνος μελλοντικών ελλείψεων στην αγορά πετρελαίου λόγω κορωνοϊού»

Β. Πούτιν: «Κίνδυνος μελλοντικών ελλείψεων στην αγορά πετρελαίου λόγω κορωνοϊού»

Για τον κίνδυνο μελλοντικών ελλείψεων στην αγορά του πετρελαίου, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του κυβερνητικού συμβουλίου για την κατάσταση στην αγορά του «μαύρου χρυσού».

Μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι η τρέχουσα «βουτιά» στη ζήτηση για αργό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικές ελλείψεις, όταν και η παγκόσμια οικονομία εισέλθει σε φάση ανάκαμψης.

Αναγνώρισε δε, ότι η κατάσταση στην αγορά ενέργειας παραμένει δύσκολο, καθώς η παγκόσμια ζήτηση εξακολουθεί να υποχωρεί, υπονομεύοντας τις επενδύσεις και θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας του κλάδου.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η Ρωσία επιδιώκει τη σταθερότητα στην αγορά και υπενθύμισε ότι οι Ρώσοι προτιμούν οι τιμές να μην είναι ούτε πολύ υψηλές, ούτε πολύ χαμηλές.

Κατά τον ίδιο, επιπλέον, η τρέχουσα κατάσταση θέτει, πέρα από οικονομικούς κινδύνους, και τεχνολογικούς, όπως και οικολογικούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος Πούτιν τάχθηκε υπέρ μίας τιμής, η οποία θα κυμαίνεται στα 42 δολάρια ανά βαρέλι και προανήγγειλε σειρά δράσεων για τη σταθεροποίηση των τιμών.

Όσον αφορά τις παγκόσμιες ανάγκες, εκτίμησε πως απαιτείται μείωση της παραγωγής κατά 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ώστε να υπάρξει σταθεροποίηση των τιμών.

Στο μεταξύ, πηγή από το πετρελαϊκό καρτέλ του ΟΠΕΚ, μιλώντας στο Reuters, εξήγησε ότι υπάρχει σχέδιο για μείωση της παραγωγής κατά 10%, σε μία προσπάθεια στήριξης της διεθνούς τιμής του «μαύρου χρυσού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι επόμενη σύνοδος των χωρών του ΟΠΕΚ και των συνεργαζόμενων πετρελαϊκών κρατών – ανάμεσα στα οποία και η Ρωσία – είναι προγραμματισμένη για τις 6 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.