Λιβύη: Νεκρός από κορωνοϊό πρώην πρωθυπουργός

Λιβύη: Νεκρός από κορωνοϊό πρώην πρωθυπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο γνωστός πολιτικός που ήταν αρχηγός του κόμματος «Συμμαχία των Εθνικών Δυνάμεων» (NFA), ήταν διασωληνωμένος με αναπνευστήρα σε ΜΕΘ ενός νοσοκομείου της χώρας από τις 27 Μαρτίου.

Ο Τζιμπρίλ ήταν διετέλεσε προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης για επτάμισι μήνες (5 Μαρτίου 2011 – 22 Νοεμβρίου 2011) κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, προεδρεύοντας του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας από τις 5 Μαρτίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2011.

Πάνω από 1.2 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως
Τουλάχιστον 65.272 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ταυτόχρονα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.206.480 κρούσματα του COVID-19 σε 190 χώρες και εδάφη ενώ τουλάχιστον 233.300 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά των αριθμό των κρουσμάτων, οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα, με 312.245 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 8.503 θανάτους και 15.021 ιαθέντες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.