Δεν είναι διασωληνομένος και έχει πλήρως τις αισθήσεις του ο Μπόρις Τζόνσον

Δεν είναι διασωληνομένος και έχει πλήρως τις αισθήσεις του ο Μπόρις Τζόνσον

Σε ό,τι αφορά στα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Bρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στο BBC, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ σημείωσε ότι δεν είναι σε αναπνευστήρα αλλά διευκρίνισε ότι του χορηγείται υποστήριξη με οξυγόνο.

Παράλληλα, στην ερώτηση αν ο Τζόνσον έχει διαγνωστεί με πνευμονία, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και πως αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, η χώρα θα ενημερωθεί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Times, η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει πως η μεταφορά του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική έγινε προληπτικά και πως ο ίδιος έχει πλήρως τις αισθήσεις του.

Ο Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αναπληρώσει «όπου είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος. Η βασίλισσα ενημερώθηκε για την υγεία του Αγγλου πρωθυπουργού, σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι ηγέτες του κόσμου – συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ και του Γάλλου Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν – εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Μπόρις Τζόνσον.

«Το πρόσωπο που κυβερνά την χώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πρωθυπουργού, είναι ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός Εξωτερικών», δήλωσε ο Μάικλ Γκόουβ στο ITV.

Σε ερώτηση σχετικά με την λήψη απόφασης για την τροποποίηση των κανόνων του lockdown, οι οποίοι επρόκειτο να εξετασθούν χθες, ο Γκόουβ απάντησε:

«Όχι, δεν θα καθυστερήσει. Θα λάβουμε απόφαση συλλογικά ως κυβέρνηση…το πρόσωπο που θα λάβει την τελική απόφαση είναι…ο υπουργός Εξωτερικών».

Σε ερώτηση του BBC σχετικά με το αν ο Ντόμινικ Ράαμπ έχει τον έλεγχο των κωδίκων των πυρηνικών δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Μάικλ Γκόουβ απάντησε: «Για το θέμα ισχύουν ακριβή πρωτόκολλα. Απλώς, δεν μπορώ να μιλήσω για θέματα εθνικής ασφαλείας».

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις επίσημες πυρηνικές δυνάμεις. Διαθέτει τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια οπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους Trident II D5 που φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Διαθέτει επίσης περί τις 215 πυρηνικές κεφαλές, από τις οποίες οι 120 είναι επιχειρησιακά διαθέσιμες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο ο Βρετανός πρωθυπουργός μπορεί να διατάξει πυρηνικό πλήγμα. Μία τέτοια εντολή διαβιβάζεται σε ένα από τα πυρηνικά υποβρύχια μέσω ειδικού συνδυασμού κωδίκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.