ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κορωνοϊός: Η Τεχεράνη ζητάει 5 δισ. βοήθεια από το ΔΝΤ

Κορωνοϊός: Η Τεχεράνη ζητάει 5 δισ. βοήθεια από το ΔΝΤ

Ο ηγέτης του Ιραν, Χασάν Ρουχάνι, ζήτησε την Τετάρτη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να παράσχει στη χώρα του στήριξη ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είμαστε μέλη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, καταβάλλουμε το μερίδιό μας και μέρος των ακινήτων και των πόρων μας είναι στα χέρια τους. Ίσως τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχουμε ζητήσει τίποτα από το ΔΝΤ, (αλλά) κάτω από τις δύσκολες συνθήκες αν δεν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε ο κόσμος θα τους θεωρεί υπεύθυνους», δήλωσε ο Ρουχανί κατά τη διάρκεια συνάντησης με την κυβέρνηση.

Στις αρχές Μαρτίου, οι αρχές της χώρας είχαν ήδη ζητήσει από το ΔΝΤ να παράσχει οικονομική βοήθεια, αλλά δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία.

Ο Ρουχανί κατηγορεί επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ασκούν οικονομική και ιατρική τρομοκρατία και παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις για την παγκόσμια υγεία.

Από την Τετάρτη ο συνολικός αριθμός των ασθενών με COVID-19 στο Ιράν έχει φθάσει τους 62.589 με 3.872 θανάτους και 27.039 έχουν αναρρώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ιράν έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εμπόδισαν τις προσπάθειες της χώρας να καταπολεμήσει την εξάπλωση του ιού και εμπόδισαν τις εισαγωγές βασικών ιατρικών αγαθών να ανταποκριθούν στην επιδημία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.