ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α. Κουόμο: Με τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου παρομοίασε του νεκρούς του κορωνοϊού

Α. Κουόμο: Με τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου παρομοίασε του νεκρούς του κορωνοϊού

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, παρομοίασε τους νεκρούς από τον κορωνοϊό με τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Η πολιτεία των ΗΠΑ μέτρησε 779 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

Τα μέτρα της απομόνωσης, της διακοπής των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης «λειτουργούν», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης. «Η καμπύλη» της εξέλιξης του αριθμού των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία «επιπεδοποιείται», εξήγησε ο ίδιος, κατά την τακτική συνέντευξη τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Στα νοσοκομεία εισήχθησαν 586 άνθρωποι τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός κοντά σε εκείνον που καταγράφηκε τις τρεις προηγούμενες ημέρες, όμως μικρότερος από εκείνον που είχε καταγραφεί το διάστημα από την 25η Μαρτίου έως την 3η Απριλίου με περισσότερες από 1.000 νέες εισαγωγές (εκτός της 27ης Απριλίου). «Ας μην αρχίσουμε να αναπολούμε σαν να έχει τελειώσει» επισήμανε ο Κουόμο, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο. «Δεν το έχουμε ξεπεράσει. Δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο απολογισμός για την πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται ήδη σε 6.268 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κουόμο, η τωρινή τάση «είναι απλά ένα στιγμιότυπο στον χρόνο». Προειδοποίησε δε για το ενδεχόμενο «αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε και οι αριθμοί να έχουν και πάλι αυξηθεί». Εξάλλου, όπως σημείωσε, ο απολογισμός των θανάτων είναι πιθανό «να είναι το ίδιο υψηλός ή υψηλότερος τις επόμενες ημέρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε, επίσης, ότι ποτέ του δεν πίστευε ότι μπορούσε να βιώσει ξανά κάτι στην κλίμακα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό είναι κάτι «σχεδόν απίστευτο» για εμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.