Μπόρις Τζόνσον: Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του

Μπόρις Τζόνσον: Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του

Σταδιακά αλλά σταθερά βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του St Thomas του Λονδίνου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε υπουργός της κυβέρνησής της, αλλά με χαμηλό πυρετό και «ευδιάθετος».

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την έγκυο σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από την Nτάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για την κατάστασή της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού από τον υπουργό Πολιτισμού, ‘Ολιβερ Ντάουντεν, ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στην Εντατική, δεν είναι διασωληνωμένος και δεν έχει συμπτώματα πνευμονίας.

Δεν είναι επίσης συνέχεια ξαπλωμένος, μιλάει κανονικά και αστειεύεται με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Νομίζω ότι τα τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα γι΄αυτόν», επισημαίνει ο Βρετανός υπουργός.

Με βάση τις ανακοινώσεις της Ντάουνινγκ Στριτ, η πρόοδος του Βρετανού πρωθυπουργού είναι σταθερή κι έχει επαφές με όσους χρειάζεται, χωρίς να διευκρινιστεί ποιες είναι οι επαφές αυτές, κι αν σε αυτές συγκαταλέγεται η σύντροφός του, Κάρι Σίμοντς, που έχει και η ίδια νοσήσει από τον κορωνοιό και σε λίγους μήνες θα φέρει στη ζωή το πρώτο τους παιδί.

Η 32χρονη Κάρι είχε καταρρεύσει όταν ενημερώθηκε την Κυριακή για την απόφαση των γιατρών να μεταφερθεί σε ΜΕΘ ο Τζόνσον, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph». Η ίδια πάντως παραμένει σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι του ζευγαριού στο νότιο Λονδίνο και με βάση τα νεότερα για την υγεία του πρωθυπουργού, αισθάνεται πολύ καλύτερα, όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα της «Daily Mail».

Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί του Τζόνσον υπογραμμίζουν με έμφαση πως η ανάρρωσή του θα είναι μακρά και δύσκολη και πως θα χρειαστούν μήνες για να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν χρέη πρωθυπουργού εκτελεί ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.