ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τ. Κόντε: «Tώρα πρέπει να ξαναπάρει μπρος η οικονομική και παραγωγική μηχανή της Ιταλίας»

Τ. Κόντε: «Tώρα πρέπει να ξαναπάρει μπρος η οικονομική και παραγωγική μηχανή της Ιταλίας»

Στη στρατηγική με την οποία θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

«Με τη βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι άλλαξαν τις συνήθειές τους, ξεπεράσαμε την πιο δύσκολη φάση. Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να ξαναπάρει μπρος η οικονομική και παραγωγική μηχανή της χώρας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Κόντε ανακοίνωσε ότι από τις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ιολογικά τεστ σε σύνολο 150.000 πολιτών, πάντα σε εθελοντική βάση, με στόχο την επιστημονική έρευνα. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους Ιταλούς να πάνε διακοπές, φέτος, στην χώρα τους «και να ανακαλύψουν τις τόσες κρυφές ομορφιές της».

Σε ό,τι αφορά την στήριξη του τουριστικού τομέα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι τη φετινή χρονιά πρόκειται να μειωθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Κάλεσε επίσης τις ιταλικές τράπεζες, να επιταχύνουν το σύνολο των διαδικασιών για την χορήγηση δανείων με κρατική εγγύηση στους επιχειρηματίες που υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το να δοθεί νέα ώθηση στα δημόσια έργα αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνησή μου και έχουν ήδη αρχίσει να κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις», τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.