Μ. Πομπέο: «Να ξανασκεφτεί την καταστροφική πρότασή του το Πεκίνο και να σεβαστεί την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ»

Μ. Πομπέο: «Να ξανασκεφτεί την καταστροφική πρότασή του το Πεκίνο και να σεβαστεί την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ»

Κάλεσμα στην Κίνα, να σεβαστεί της δεσμεύσεις της και να σεβαστεί την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο τόνισε πως ο νόμος για την εθνική ασφάλεια τον οποίο η Κίνα θέλει να «επιβάλει» για να «παρακάμψει» τη νομοθετική διαδικασία στο Χονγκ Κονγκ «θα ήταν ένα θανάσιμο πλήγμα για τον υψηλό βαθμό αυτονομίας που έχει υποσχεθεί το Πεκίνο».

«Οι ΗΠΑ προτρέπουν σθεναρά το Πεκίνο να ξανασκεφτεί την καταστροφική πρότασή του, να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις του και να σεβαστεί τον υψηλό βαθμό αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, τους δημοκρατικούς θεσμούς του και τις πολιτικές ελευθερίες του», σημειώνει σε ένα δελτίο τύπου.

Η εκπρόσωπος τύπου του χαρακτήρισε ήδη, από εχθές, μετά την ανακοίνωση του κινεζικού κοινοβουλίου σχετικά με την προσεχή εξέταση του νομοσχεδίου, ότι θα είναι «πολύ αποσταθεροποιητικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πήγε ένα βήμα παραπέρα καταδικάζοντας αυτήν την πρωτοβουλία «που επιβάλλει μονομερώς και αυθαίρετα έναν νόμο για την εσωτερική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.