ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δράμα για τον Ολλανδό πρωθυπουργό: Έχασε τη μητέρα του αλλά δεν μπόρεσε να τη δει… λόγω καραντίνας

Δράμα για τον Ολλανδό πρωθυπουργό: Έχασε τη μητέρα του αλλά δεν μπόρεσε να τη δει… λόγω καραντίνας

Την μητέρα του έχασε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, όμως δεν μπόρεσε να τη δει, εξαιτίας της καραντίνας.

Ο Ρούτε έχασε τη μητέρα του πρόσφατα. Ωστόσο δεν μπόρεσε να την επισκεφθεί τις εβδομάδες πριν πεθάνει, λόγω της καραντίνας.

Η είδηση έρχεται σε μία περίοδο που στη Βρετανία έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα καθώς το «δεξί χέρι» του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, αγνόησε την απαγόρευση μετακινήσεων και ταξίδεψε σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το Λονδίνο, μέχρι το σπίτι των γονιών του, μολονότι φοβόταν ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ρούτε δεν μπόρεσε να επισκεφθεί την 96χρονη μητέρα του επί εβδομάδες, πριν από τον θάνατό της.

Ζούσε στη Χάγη σε οίκο ευγηρίας

Η Μίκε Ρούτε-Ντίλινγκ ζούσε εδώ και πολλά χρόνια σε έναν οίκο ευγηρίας στη Χάγη. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Μαΐου και ο θάνατός της δεν σχετίζεται με την πανδημία.

Εκπρόσωπος του Ολλανδού πρωθυπουργού, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι ο Ρούτε τηρούσε «όλες τις οδηγίες» που εφαρμόστηκαν στη χώρα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Την Τετάρτη 13 Μαΐου, η αγαπημένη μας, η αγαπημένη μου μητέρα, Μίκε Ρούτε-Ντίλιγκ, πέθανε σε ηλικία 96 ετών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ολλανδία οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας είχαν απαγορευτεί από τις 20 Μαρτίου. Από την Δευτέρα, σε ορισμένα από αυτά τα ιδρύματα επιτρέπονται και πάλι, ενώ η απαγόρευση θα αρθεί για όλους τους οίκους ευγηρίας στις 15 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.