Νέα «πυρά» ΗΠΑ σε Κίνα: Σε έμμεση αμφισβήτηση η εμπορική συμφωνία

Νέα «πυρά» ΗΠΑ σε Κίνα: Σε έμμεση αμφισβήτηση η εμπορική συμφωνία

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την κριτική και τις απειλές απέναντι στην Κίνα. Το τελευταίο «επεισόδιο» στη διαμάχη των δύο χωρών έδωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, όταν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι τόσο «ενοχλημένος» με το Πεκίνο για την πανδημίακαι για άλλα θέματα που η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι τόσο σημαντική γι ‘αυτόν όπως ήταν στο παρελθόν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του Fox News, ο Κούντλοου χαρακτήρισε επίσης τις ενέργειες του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ πολύ ανησυχητικές.

Όπως τόνισε, η «Φάση 1» μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο είναι ακέραιη προς το παρόν, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθεί για να δει αν θα τηρήσει το Πεκίνο τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Χάνοντας υπομονή αφού το Χονγκ Κονγκ δεν υιοθέτησε από μόνο του νόμο περί εθνικής ασφάλειας, η Κίνα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα θεσπίσει άμεσα νομοθεσία που έχει στόχο να απαγορεύσει στην πόλη «την προδοσία, την απόσχιση, την στάση και την ανατροπή».

«Πιστεύω, ειλικρινά, ότι η Κίνα κάνει ένα μεγάλο λάθος», δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου στο Fox Business Network σε μια άλλη συνέντευξη που παραχώρησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε, η κυβέρνηση Τραμπ θα καλωσορίσει κάθε αμερικανική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ ή στην ηπειρωτική Κίνα που θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.