ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Λευκός Οίκος: Το Twitter είναι πλέον αριστερός εκδότης και όχι κοινωνικό δίκτυο

Λευκός Οίκος: Το Twitter είναι πλέον αριστερός εκδότης και όχι κοινωνικό δίκτυο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ με το Twitter μετά την αλλεπάλληλη λογοκρισία του μέσου τόσο στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, όσο και στις δεξιές φωνές.

Στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου (@WhiteHouse) στο Twitter αναπαράγεται το μήνυμα που είχε αναρτήσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη Μινεάπολη και το οποίο «καλύφθηκε» από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης επειδή θεωρήθηκε ότι δήθεν «εκθειάζει τη βία», παρόλο που καλούσε σε σταμάτημα των ταραχών.

Στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου σχολιάζεται, με retweet, σε αιχμηρό τόνο, η κίνηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης: «Ο πρόεδρος δεν εκθείασε τη βία. Ξεκάθαρα την καταδίκασε. Οι προκατειλλημένοι και κακόπιστοι ελεγκτές σχολίων στο Twitter το έχουν αποδείξει: το Twitter λειτουργεί σαν εκδότης και όχι ως μέσο»…

https://twitter.com/WhiteHouse/status/1266373803870806023?s=20

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπέγραψε την Πέμπτη ένα διάταγμα με το οποίο σκοπεύει να περιορίσει την ελευθερία που απολαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν όποιον επιθυμούν.

Λίγες ώρες αργότερα ανάρτησε ένα μήνυμα για τις ταραχές που σημειώνονται στη Μινεάπολη, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του από αστυνομικούς.

«Αυτοί οι ταραξίες προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά. Ευχαριστώ!», έγραψε ο Τραμπ.

Στενός σύμβουλος Τραμπ: Το Twitter λέει βλακείες

Το Twitter αντέδρασε γρήγορα, καλύπτοντας την ανάρτηση με ένα μήνυμα επισήμανσης του περιεχομένου του. Ωστόσο οι χρήστες μπορούν και πάλι να το διαβάσουν, αν το επιθυμούν, κλικάροντας επάνω στην επισήμανση.

Η ίδια ακριβώς επισήμανση αποδοκιμασίας τοποθετήθηκε και στο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

Ένας από τους στενότερους συμβούλους του προέδρου, ο Νταν Σκαβίνο, που ασχολείται ιδιαίτερα με τη στρατηγική επικοινωνίας στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εξαπέλυσε και νέα επίθεση στο Twitter: «Το Twitter λέει βλακείες, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται», έγραψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τραμπ έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα αυτήν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.