Ρώσος ΥΠΕΞ: «Το κύριο εμπόδιο στις διμερείς σχέσεις με την Λιβύη είναι οι Ρώσοι κρατούμενοι σε φυλακές της Τρίπολης»

Ρώσος ΥΠΕΞ: «Το κύριο εμπόδιο στις διμερείς σχέσεις με την Λιβύη είναι οι Ρώσοι κρατούμενοι σε φυλακές της Τρίπολης»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρθηκε στο θέμα της ενίσχυσης των διεθνών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης της Λιβύης, ανάμεσα σε όλα όσα τόνισε ήταν και η ανάγκη για απελευθέρωση των Ρώσων πολιτών που κρατούνται φυλακισμένοι σε φυλακές της Τρίπολης.

Συζητήθηκε «η ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών που έχουν στόχο να στηρίξουν την διευθέτηση της κρίσης στην Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης για την Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου, και την απόφαση 2510 του ΣΑ του ΟΗΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα επισημάνθηκε η σημασία του διορισμού του νέου απεσταλμένου του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Λιβύη, στην θέση του παραιτηθέντος την 1η Μαρτίου Χασάν Σαλαμέ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την σημασία του τερματισμού των εχθροπραξιών στην Λιβύη και την έναρξη διαλόγου μεταξύ όλων των κύριων πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών κινημάτων, αλλά παράλληλα επισήμανε ότι η παραμονή Ρώσων πολιτών σε φυλακές της Τρίπολης παραμένει το κύριο εμπόδιο για την αποκατάσταση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ενώπιον της λιβυκής πλευράς τέθηκε για μια ακόμη φορά τον ζήτημα της ταχείας και άνευ όρων απελευθέρωσης των Ρώσων πολιτών Μαξίμ Σουγκάλ και Σαμίρ Χασάν Αλί Σουεϊφάν, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τρίπολη τον Μάιο του 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «η παραμονή των Ρώσων πολιτών σε φυλακές της Τρίπολης είναι αυτή τη στιγμή το κύριο εμπόδιο για την ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς διμερούς συνεργασίας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.