Κορωνοϊός: «Εδώ δεν είναι Νέα Υόρκη», δηλώνει ο πρόεδρος του Μεξικού

Κορωνοϊός: «Εδώ δεν είναι Νέα Υόρκη», δηλώνει ο πρόεδρος του Μεξικού

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ υπερασπίστηκε τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνησή του, καθώς ο ημερήσιος απολογισμός των ανθρώπων που υπέκυψαν στην Covid-19 σε ένα 24ωρο στη χώρα διπλασιάστηκε και ξεπέρασε για πρώτη φορά χθες τους χίλιους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά αυτόν που καταγράφηκε στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες 1.092 νέους θανάτους. Αξιωματούχοι απέδωσαν τους υψηλότερους αριθμούς στη βελτίωση της καταγραφής δεδομένων. Ωστόσο, ο Λόπεζ Ομπραδόρ τόνισε ότι το Μεξικό έχει θέσει υπό έλεγχο τον ιό, επαινώντας ιδιαίτερα τη φροντίδα που παρέχει η χώρα στους ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Εδώ δεν είναι Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τακτικής πρωινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί. «Θα συνεχίσουμε έτσι, φροντίζοντας τους εαυτούς μας. Δεν θα επαναπαυτούμε».

Παράλληλα, είπε πως η χώρα καταγράφει χαμηλότερο αριθμό θανάτων συγκριτικά με τον πληθυσμό της, σε σχέση με τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία. «Ας μην υπάρχει ψύχωση, ας μην υπάρχει φόβος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Μεξικό καταγράφει πλέον 101.238 κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 11.729, με τη χώρα να βρίσκεται πλέον στην έβδομη θέση παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους από τον ιό, σύμφωνα με το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής Τζον Χόπκινς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό πίεση από τις ΗΠΑ, το Μεξικό αυτή την εβδομάδα άρχισε να επαναλειτουργεί την τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία του. Ωστόσο, τα σχέδια για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής απόστασης αυτήν την εβδομάδα τέθηκαν σε αναμονή με την αναγνώριση του γεγονότος ότι οι λοιμώξεις δεν έχουν αρχίσει ακόμη να μειώνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.